Първоначално публикувано от mimouzunov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
155-цата придърпва - проблема открит, но как да се отстрани?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT
-
Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщениеЦял ден ровя из разни форуми.Какви ли не таблици гледах.И от всичко прочетено стигнах до извода да ти предложа да я пробваш с леко закъснение.Влизам у форума и какво да видя.Проблема решен.Браво.
В резултат мога да обобщя следното:
изпускателния вал нее оферта да се пипа (предвит че може да нагорят клапани и тн неприятни ефекти)
Смукателния може да се върне с 2-3 милиметра от маркера и при това положение работата на двигателя се подобрява колосално много (поне при мен)! Незнам на обороти как ще е още несъм тествал а и за да съм сигурен че всичко е точно в момента съм на още по-голямо закъснение и нее наред! Утре ще я върна там където работи идеално и ако мога ще тествам как е
Остава лека загатка защо трябва да мърдам валове за да работи така както трябва!? Защо не работи като е на белези!?Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 22:44.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Иска ми се и аз да имах възможност да направя същото, но нямам условия. Все пак дали си се сетил да направиш някоя снимка на правилното зацепване на валовете, за да се реши проблема? А и всъщност, вече след като си имал време да я покараш, как се държи при така настроените валове?
Comment
-
При аванс на всмукателният вал, не работи никак добре. В закъснение предстои да пробвам... някаква загадка има тука...Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:54.LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D
Comment
-
Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщениеПри аванс на всмукателният вал, не работи никак добре. В закъснение предстои да пробвам... някаква загадка има тука...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Измерих колко е дължината на едно звено на веригата .Та дадох аванс на вала с половината дъжлина , още повече се влоши работата на двигателя . Тази вечер го дадох пък на зад , предстои да разбера утре каква хавата . Проблема при мен е кофти празен ход , глъхне до 2000 об/мин . Какаво се сетих , проверих , но проблема го има ...LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
Comment
-
Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщениеИзмерих колко е дължината на едно звено на веригата .Та дадох аванс на вала с половината дъжлина , още повече се влоши работата на двигателя . Тази вечер го дадох пък на зад , предстои да разбера утре каква хавата . Проблема при мен е кофти празен ход , глъхне до 2000 об/мин . Какаво се сетих , проверих , но проблема го има ...
Отделно на това - с предварение на всмукателния вал, влошаваш празния ход, ама карал ли си я до края на оборотния диапазон, да видиш как върви?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Да , дебитомера е сменяван , с други 2 броя , но ефект няма . Съмнява ме , че малката верига е разтеглена и от там се полъчава тоя дерт . Преди време ,пукаше в всмукателния колектор , но го оправих . Лашкането до 2000об/мин и едно много гадно глухнене остана . На 4та предавка сум я вкарвал до към 6000 об . за повече ме достраша . От скоро живея в Благоевград и ми остава доста време за експерименти , продължавам да дерзая ....LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
Comment
-
Пробваи еи така за идеята да откачиш вариатора и я покараи малко да видиш какво се получава (валовете да са си на белези)!!!
(мисля си че ще работи ок)Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 22:58.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Пробвал съм , файда няма . Със закъснение на всмук. вала определено е доста по добре .... Ще си поиграя още малко и после ще я разпарчосам.LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
Comment
-
Честно казано , някога е мерена около 12-12,5 на цилиндър беше . Сега , не е да работи като на слаб цилиндър , "мърляв" е празния ход и има заглъхване до 2000 об/мин . Завъртях вала в закуснение , има много положителен ефект , не е отилчно ,но е много добре . Пробвах я в движение , не усетих да върви по малко от преди . Ще се кара така до като роди , пък после друг мотор, аз съм фен на модела и марката .
LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
LANCIA THEMA 2.0 8V
Comment
-
При мен беше износен изпускателен вал на първата гърбица. Придърпването беше предимно при превключване от първа на втора, на газ проблема беше доста по-изразен. Много е дразнещо.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
Comment